Egen PC

Elever skal fra 6. årgang medbringe egen bærbar pc, til brug i undervisningen hver dag.

Elevernes egen pc skal have et Windows styresystem, da skolen udelukkende understøtter et Windowsmiljø.

Krav til en bærbar pc på Vor Frue Skole, 2020

IT-miljøet

For at sikre en høj kvalitet af vores IT-undervisning har vi få, men konkrete krav til en skolepc, som forenkler hverdagen for både elever og lærere, og derved kommer eleven til gode.

På Vor Frue Skole arbejder vi i et Microsoft-miljø, og al IT-relateret undervisning tager udgangspunkt i dette.

Undervisningen tager udgangspunkt i Microsoft 365 og en række andre apps til Windows styresystemer.

Vores valgte Internetbrowser er Mozilla Firefox.

Nye apps og onlinefunktioner bliver udelukkende testet i dette miljø. Flere af de anvendte apps kan udelukkende benyttes til Windows-styresystemet.

Microsoft 365 og de mest anvendte apps kan downloades fra ”www.vfsit.dk” -> ”alt det andet”.

Skolens personale har erfaring med Windows-platformen og de udvalgte apps og programmer. Dette er af hensyn til, at eventuelle IT-problemer i hverdagen skal fylde så lidt som muligt, og at eleven kan få kvalificerede instruktioner og support. Eleven får kun pædagogisk og teknisk support på pc’er, der følger skolens krav.*

Skolen har ikke en forsikring, der dækker elevernes private pc’er. Sørg derfor selv for at tegne en forsikring. Mange husstande har en elektronikforsikring inkluderet i deres indboforsikring, ellers kan der ofte tegnes en forsikring, der dækker den bærbare pc i forbindelse med købet.

Skolen stiller et aflåseligt skab, med indbygget stikkontakt, til rådighed for hver elev. Den bærbare pc kan derfor opbevares forsvarligt og oplades, når eleven forlader klasselokalet.

Den bærbare pc skal medbringes hver dag, opladt og klar til undervisningsbrug.

Der skal være installeret et aktivt og dagligt opdateret antivirusprogram.

Den bærbare pc

En bærbar pc til skolebrug lever et hårdt liv. Når der skal anskaffes en brugt eller ny bærbar, er det vigtigt, at den er solidt bygget. Den skal gerne kunne tåle en tur på gulvet! Selve kabinettet skal kunne klare at tage imod stød og tryk uden, at skærmen ødelægges. Det er også vigtigt, at låget kan holde til at blive åbnet og lukket mange gange. I praksis viser det sig, at de trykfølsomme skærme er spinkle og ofte går i stykker.

Flere forhandlere har tit nogle gode tilbud på bærbare pc. Hardwaremæssigt er de oftest rigtig gode, men er bygget ind i tynd plastik. Det viser sig desværre, at denne type bærbare ikke kan holde.

En bærbar pc til skolebrug er et arbejdsredskab, hvor det praktiske bør komme før det æstetiske.

PC’en skal have et Windows styresystem.

Har man allerede en Macbook, skal der installeres et Windows styresystem.

En Tablet eller Chromebook kan ikke komme til at leve op til skolens krav!

Minimumskrav til den bærbare:

  • Styresystem: Windows 10
  • CPU: Intel Core i3 eller bedre
  • Harddisk: 120 eller mere
  • Ram: 8 Gb eller mere
  • Batteritid: 5 timer eller mere.

Anbefalingen er helt klart: Køb en bærbar pc i aluminiumskabinet, det er mest holdbart. Der kan godt anskaffes en brugt ”professionel” bærbar, men ikke ældre end 2 år.

*Til termins- og afgangsprøverne i 8. og 9. klasse vil skolen stille en bærbar pc til rådighed, hvis elevens egen computer bryder ned under prøven. Dette er udelukkende pc’er med Windows 10. Rent praktisk viser det sig, at det er vigtigt, at eleven har erfaring i at benytte Windows 10, da brugergrænsefladen adskiller sig fra andre styresystemer.

Opdateret 22.6.2020