I Mariabo har vi hver dag tilbud om forskellige aktiviteter

I værkstedet kan børnene være kreative. Vi følger årets gang og laver fastelavns-, påske-, juleting og julegaver. I perioder er vi ikke på værkstedet, men kører projekter, f.eks. motion både ude og i gymnastiksalen, mad på bål, ture ud af huset osv. Vi benytter også skolens faglokaler – f.eks. sløjd og musik. Det er frivilligt, om børnene vil benytte værkstedet.

For 3. klasserne bliver der arrangeret forskellige aktiviteter, som børnene selv kan være med til at bestemme. Det kan f.eks. være discofest – teater/scenen er din – svømmehallen – ture ud af huset osv. Sidst på skoleåret bliver der afholdt en afskedsfest for 3. klasserne.

Børnene må gerne medbringe deres eget legetøj hjemmefra, men HUSK det er på eget ansvar. Den sidste fredag i hver måned må børnene tage Ipad, smartphones m.m. med i SFOén. Der må IKKE ringes, sendes SMS, optages video eller tages billeder med de medbragte nævnte effekter. De spil, barnet har liggende på deres tlf./Ipad, skal være alderssvarende. Hvis vi oplever, at dette ikke er tilfældet, eller reglerne om brug af tlf./Ipad ikke overholdes, holder personalet tlf./Ipad til barnet bliver hentet.

Udeliv

Hver dag er alle børn ude ca. 45 minutter, efter de er sluppet fra skole. Derfor skal børnene have tøj med til de forskellige årstider. Vi har en stor legeplads med legeredskaber, en stor sandkasse samt en gammel have. I haven har vi en bålplads, som vi bruger meget i sommerhalvåret. Sammen med skolen har vi en multibane og en fodboldbane.

Café

Caféen er et hyggested, hvor børnene kan spise deres medbragte mad/frugt. Den er åben mandag – torsdag fra ca. kl. 13.45 – 15.15 og fredag fra 12.50 – 14.45. Vi hjælper selvfølgelig gerne de børn ind i caféen, som har svært ved at huske på at spise. I caféen  er der mikroovn, toastmaskine og elkedel. Børnene kan få varmet det mad, de har med, og vi skærer gerne frugt ud. Det er frivilligt, om man vil benytte caféen.

Fødselsdage i Mariabo

Proceduren omkring fødselsdage i Mariabo er således:

Det forventes ikke, at barnet deler noget ud, da der i mange tilfælde allerede er blevet delt ud i klassen. For at fejre børnene har vi den tradition, at der bliver lavet noget spiseligt til alle børn i SFO’en den sidste fredag i måneden. Dette bliver serveret i caféen. Det kan være alt lige fra kage til råkost eller pastasalat.