Dagligdag

Udeliv

Hver dag er alle børn ude ca. 1 time, efter de er sluppet fra skole. Derfor skal børnene have tøj med til de forskellige årstider. VI har en stor legeplads med legeredskaber, en stor sandkasse samt en gammel have med legehuse, rutsjebane og klatretræer. I haven har vi også en bålplads, som vi bruger meget i sommerhalvåret. Sammen med skolen har vi en multibane og en fodboldbane.

 

Forskellige arrangementer i Mariabo

Hvert forår laver vi en eller anden form for teater/optræden med 3. klasserne. Børnene er selv med til at bestemme, hvad det er, de vil optræde med. Til premieren bliver forældre og søskende indbudt og efterfølgende er der saft, te, kaffe og kage i Mariabo.

 

Sidst på skoleåret holder vi afskedsfest for 3. klasserne. Det foregår på den måde, at kontaktpersonerne til 3. klasserne sammen med børnene finder ud af, hvad afslutningen skal indehold. På den måde får vi sagt ordentligt farvel til hinanden.

 

Værksted

I forbindelse med Mariabo er der tilknyttet værksteder, hvor vi laver forskellige former for kreative ting. Det kan være alt lige fra smykker til ler. Derudover følger vi årets gang og laver fastelavns-, påske- og juleting.

 

Café

Caféen er et hyggested, hvor børnene kan spise deres medbragte mad/frugt. Den er åben hver dag fra ca. kl. 13.45– 15.15. I caféen  er der mikroovn, toastmaskine og elkedel. Børnene kan stort set få varmet lige det mad, de har med. Det er frivilligt, om man vil benytte caféen.

 

Fødselsdage i Mariabo

Proceduren omkring fødselsdage i Mariabo er således:

Det forventes ikke, at barnet deler noget ud, da der i mange tilfælde allerede er blevet delt ud i klassen. For at fejre børnene lidt alligevel, har vi den tradition, at der bliver lavet noget spiseligt til alle børn i SFO’en den sidste fredag i måneden. Dette bliver serveret i caféen. Det kan være alt lige fra kage til råkost eller pastasalat.